Tocăniţă de pui cu gogoşari muraţi şi măsline

1 shutterstock 1765957451 jpg jpeg

Cu siguranţă mai ai în cămară nişte borcane de murături, iar vremea de afară te îndeamnă la o mâncare săţioasă şi bogată. Ei bine, îl loc de garnitură, ce-ar fi să le transformi în ingrendientul principal, excat ca în această reţetă?

Ştiai că murăturile sunt una dintre cele mai bune surse de probiotice? Probioticele sunt microorganisme vii, care ajută bacteriile bune din organism, refac echilibrul florei intestinale şi ajută digestia. Totuşi, există şi reversul medaliei: murăturile conţin o cantitate mare de sare, de aceea trebuie consumate cu moderaţie.

Ingrediente

8 ciocănele de pui

400 g gogoşari în oţet

2-3 linguri ulei

2 căţei de usturoi

200 g măsline negre

100 ml vin alb, sec

100 ml sos de roşii

1 foaie dafin

sare

piper

1 linguriţă zahăr

pătrunjel verde, pentru decor

Speli ciocănelele de pui, le ştergi cu prosoape de hârtie, le condimentezi cu sare şi piper, după gust şi le prăjeşti la foc mediu, în ulei, 8-10 minute, până sunt rumenite.

Le transferi într-o tavă cu pereţi înalţi şi presari gogoşarii tăiaţi felii. Combini sucul de roşii cu vinul şi cu zaharul, apoi torni amestecul în tavă. Adaugi căţeii de usturoi daţi prin răzătoarea mică, măslinele, foaia de dafin, mai potriveşti gustul de sare şi piper şi dai tva la cuptor, la 190 °C, 30-35 de minute. Decorezi preparatul cu pătrunjel şi îl serveşti cald.

FOTO Shutterstock