Friptură de viţel la cuptor
O friptură cu sos şi garnitură pentru prânz este binevenită.
Ingrediente
1kg carne de viţel (pulpă sau vrăbioară fără) 200 ml vin roşu demisec ulei coriandru cimbru sare piper 2-3 cartogfi 2 ardei graşi 1 dovlecel 8 roşii cherry 5-6 căţei usturoi
Mod de preparare
Speli bine carnea, o cureţi de pieliţe şi presari sare, piper, cimbru şi coriandru, pe ambele părţi. Încingi puţin ulei într-o tigaie adâncă şi rumeneşti carnea pe toate părţile.
Cureţi legumele şi le tai în bucăţi mari, mai puţin roşiile, pe care le laşi întregi. Le stropeşti cu ulei, potriveşti de sare şi piper şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu ulei. Aşezi carnea în mijloc, torni vinul şi 200 ml apă şi dai la cuptor, 1 h şi 30 de minute, la foc mediu sau până ce carnea e bine pătrunsă şi rumenită.
FOTO Shutterstock