Friptură de porc la tavă în sos de bere

2 shutterstock 1665586795 jpg jpeg

Această reţetă este un deliciu, căci îmbină frăgezimea cărnii şi gustul uşor dulce al unui ingredient secret, mierea de albine. Friptura de porc la tavă cu sos de bere poate fi servită cu cartofi copţi, piure, orez sau legume, după preferinţe. Durează cel puţin o oră şi jumătate să fie gata, iar rezultatul este savuros.

Ingrediente pentru Friptură de porc la tavă în sos de bere

  • 1 kg carne de porc
  • 5 cepe
  • 1 catel usturoi
  • 3 linguri miere
  • 50 g unt
  • 500 ml bere neagră
  • cimbru
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare Friptură de porc la tavă în sos de bere

Curăţă şi taie cepele şi usturoiul felii subţiri şi adaugă-le în tigaia în care ai pus în prealabil untul la topit. Asezonează cu sare şi piper şi toarnă berea pentru a prepara sosul. Lasă la foc 10 mintute.

Pregăteşte tava pentru friptură şi adaugă în ea celelalte cepe tăiate felii. Asezonează carnea cu sare, piper şi ulei. Pune-o în tavă, peste solzişorii de ceapă şi unge-o cu miere pe deasupra. Lasă la cuptor pentru 60 de mintute. După o oră, scoate din cuptor şi adaugă sosul de bere. Bagă din nou la foc până când începe să se rumenească şi să prindă o cruscă maronie. 

Se serveşte caldă cu garnitura preferată. Poftă bună!