Sandvişuri cu friptură de porc în stil grecesc

1 captura de ecran din 2019 07 04 la 14 55 12 png png

Sandvişuri cu friptură de porc în stil grecesc. Cu toţii iubim un sandviş delicios din când în când, motiv pentru care ţi-am pregătit o reţetă ideală, tradiţional grecească, cu multe arome, o chiflă pufoasă şi aromată, care ascunde o bucată de friptură de porc fragedă, învelită în sos tzatziki.

Ingrediente:

4 felii cotlet dezosat de porc 1 lămâie 2 linguriţe oregano uscat 1 linguriţă boia dulce 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţe sare de mare 3 căţei de usturoi 4 chifle de burger 1/4 salată verde iceberg 1/2 ceapă roşie Maioneza tzatziki

1 castravete mare

100 g maioneză

70 g iaurt grecesc

2 linguri de frunze de mentă tocate

1 căţel de usturoi

Mod de preparare:

Bate carnea de porc cu ciocanul de lemn. Răzuieşte coaja de lămâie şi stoarce sucul. Combină carnea cu coaja şi jumătate din sucul de lămâie, oregano, boia, ulei, sare şi usturoiul pisat într-un bol. Acoperă şi lasă-l la frigider pentru 1 oră.

Între timp, taie castravetele pe lung, scoate seminţele cu o lingură şi dă-l prin răzătoare. Scurge-l de lichid. Combină castravetele cu maioneza, iaurtul, menta şi usturoiul pisat şi restul de suc de lămâie într-un bol. Adaugă sare şi piper.

Găteşte porcul pe o tigaie grill sau neaderentă la foc mare pentru 3 minute  pe fiecare parte. După ce ai gătit carnea, pune şi chiflele în tigaie ca să le rumeneşti bine pe interior.

Pune o frunză de salată pe o chiflă, adaugă bucata de porc, pune sos de iaurt şi ceapă tăiată solzişori, adaugă piper şi oregano şi pune şi cealaltă chiflă. Poţi servi cu cartofi wedges.

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/greek-style-pork-steak-sandwiches-31034

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/greek-style-pork-steak-sandwiches-31034