Friptură de vită cu ceapă şi cartofi
Ceapa şi cartofii adaugă gustul desăvârşit al fripturii de vită preferată de întreaga familie. Sănătoasă şi gustoasă, această reţetă este ideală pentru un prânz copios, alături de cei dragi.
Ingrediente Friptură de vită cu ceapă şi cartofi
- 4 bucăţi de pulpă de vită, fără os
- 1 ceapă mare
- 3 cartofi mari
- 2-3 căţei de usturoi
- ¼ ceaşcă făină
- Condimente
- Vin alb
- 1 cub cu aromă de vită
Mod de preparare Friptură de vită cu ceapă şi cartofi
Puneţi la fiert apă cu sare şi fierbeţi timp de cel puţin o oră carnea de vită până se frăgezeşte.
Tăiaţi legumele şi usturoiul şi puneţi-le într-o tigaie, pe foc. Căliţi uşor, apoi adăugaţi un pahar cu vin. Înainte să dea în clocot, adăugaţi cubul cu aromă de vită şi făină, uşor, pentru a nu se face cocoloase. Opriţi focul imediat ce dă în clocot.
Într-o tavă, adăugaţi carnea de vită fiartă, puneţi peste sosul obţinut, acoperiţi totul cu folie şi băgaţi la cuptor la 200C. Adăugaţi puţină apă dacă este cazul.
Ţineţi la cuptor timp de o oră, până când legumele sunt gata. Serviţi cald şi asezonaţi cu verdeaţă.
Poftă bună!