Friptură de vită cu ceapă şi cartofi

1 friptura de vita cu ceapa si cartofi jpg jpeg

Ceapa şi cartofii adaugă gustul desăvârşit al fripturii de vită preferată de întreaga familie. Sănătoasă şi gustoasă, această reţetă este ideală pentru un prânz copios, alături de cei dragi.

Ingrediente Friptură de vită cu ceapă şi cartofi

  • 4 bucăţi de pulpă de vită, fără os
  • 1 ceapă mare
  • 3  cartofi mari
  • 2-3 căţei de usturoi
  • ¼ ceaşcă făină
  • Condimente
  • Vin alb
  • 1 cub cu aromă de vită

Mod de preparare Friptură de vită cu ceapă şi cartofi

Puneţi la fiert apă cu sare şi fierbeţi timp de cel puţin o oră carnea de vită până se frăgezeşte.

Tăiaţi legumele şi usturoiul şi puneţi-le într-o tigaie, pe foc. Căliţi uşor, apoi adăugaţi un pahar cu vin. Înainte să dea în clocot, adăugaţi cubul cu aromă de vită şi făină, uşor, pentru a nu se face cocoloase. Opriţi focul imediat ce dă în clocot.

Într-o tavă, adăugaţi carnea de vită fiartă, puneţi peste sosul obţinut, acoperiţi totul cu folie şi băgaţi la cuptor la 200C.  Adăugaţi puţină apă dacă este cazul.

Ţineţi la cuptor timp de o oră, până când legumele sunt gata. Serviţi cald şi asezonaţi cu verdeaţă.

Poftă bună! 



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg