Piept de pui în sos cremos de lămâie şi usturoi
Pieptul de pui se pregăteşte uşor şi este foarte gustos servit alături de ingredientele potrivite. Încearcă o reţetă în sos cremos de lămâie şi usturoi, care îţi va încânta papilele gustative.
- Porții: 6
- Timp total: 1h30
- Pregătire: 30 min
- Gătire: 1h
- Categorie: fel principal, pui
Ingrediente
2-3 bucăţi piept de pui
60 g făină
1 lingură ulei
2 linguri unt
3-4 căţei de usturoi, pisaţi
230 ml supă de pui sau apă
200 g smântână degresată
zeama de la 1 lămâie
pătrunjel tocat, după gust
sare şi piper
Mod de preparare
Condimentezi bucăţile de piept de pui cu sare şi piper, după gust. Le dai prin făină, până sunt acoperite în totalitate. Le rumeneşti într-o tigaie, la foc mediu, în unt şi ulei, 3-5 minute. Scoţi şi dai deoparte.
În aceeaşi tigaie, căleşti usturoiul, 30 de secunde. Torni supa sau apa şi amesteci timp de 1 minut. Încorporezi smântâna, până dă în clocot, 2-3 minute. Întorci puiul în tigaie. Adaugi zeama de lămâie. Serveşti cu pătrunjel.
Sursa https://therecipecritic.com