Piept de pui în sos cremos de lămâie şi usturoi

6 februarie 2019   Altele

Pieptul de pui se pregăteşte uşor şi este foarte gustos servit alături de ingredientele potrivite. Încearcă o reţetă în sos cremos de lămâie şi usturoi, care îţi va încânta papilele gustative.

  • Porții: 6
  • Timp total: 1h30
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 1h
  • Categorie: fel principal, pui

Ingrediente

2-3 bucăţi piept de pui

60 g făină

1 lingură ulei

2 linguri unt

3-4 căţei de usturoi, pisaţi

230 ml supă de pui sau apă

200 g smântână degresată

zeama de la 1 lămâie

pătrunjel tocat, după gust

sare şi piper

Mod de preparare

Condimentezi bucăţile de piept de pui cu sare şi piper, după gust. Le dai prin făină, până sunt acoperite în totalitate. Le rumeneşti într-o tigaie, la foc mediu, în unt şi ulei, 3-5 minute. Scoţi şi dai deoparte.

În aceeaşi tigaie, căleşti usturoiul, 30 de secunde. Torni supa sau apa şi amesteci timp de 1 minut. Încorporezi smântâna, până dă în clocot, 2-3 minute. Întorci puiul în tigaie. Adaugi zeama de lămâie. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa https://therecipecritic.com

Mai multe