Penne cu pui, sos Alfredo şi spanac

2 shutterstock 687623497 jpg jpeg

O reţetă uşor de preparat şi foarte potrivită pentru o cină într-o seară răcoroasă de toamnă.

Ingrediente:

400 g penne

2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele

2 linguri ulei de măsline

1  linguriţă sare

½ linguriţă piper

Pentru sos

3 căţei de usturoi, tocaţi

2 linguri făină

200 ml supă de pui

200 ml lapte integral

½ linguriţă sare

¼ linguriţă piper

100 g frunze spanac

50 g  parmezan ras, pentru ornat

Mod de preparare:

Încălzeşti uleiul de măsline într-o tigaie şi rumeneşti puiul. Potriveşti gustul de sare şi piper şi prăjeşti carnea 6-8 minute. Scoţi puiul din tigaie şi îl laşi deoparte.

În aceeaşi cratiţă, pui usturoiul şi îl căleşti un minut, la foc mic. Presari făina peste usturoi şi adaugi încet supa de pui, amestecând să nu se formeze cocoloaşe. Pui şi laptele, dai în clocot să se îngroaşe sosul, condimentezi cu sare şi piper. Adaugi frunzele de spanac şi stingi focul.

Între timp, fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Într-un vas mare, combini pastele cu sosul şi carnea de pui. Când serveşti, presari deasupra pennelor fierbinţi parmezan ras.

FOTO Shutterstock