Penne cu pui, sos Alfredo şi spanac

2 shutterstock 687623497 jpg jpeg

O reţetă uşor de preparat şi foarte potrivită pentru o cină într-o seară răcoroasă de toamnă.

Ingrediente:

400 g penne

2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele

2 linguri ulei de măsline

1  linguriţă sare

½ linguriţă piper

Pentru sos

3 căţei de usturoi, tocaţi

2 linguri făină

200 ml supă de pui

200 ml lapte integral

½ linguriţă sare

¼ linguriţă piper

100 g frunze spanac

50 g  parmezan ras, pentru ornat

Mod de preparare:

Încălzeşti uleiul de măsline într-o tigaie şi rumeneşti puiul. Potriveşti gustul de sare şi piper şi prăjeşti carnea 6-8 minute. Scoţi puiul din tigaie şi îl laşi deoparte.

În aceeaşi cratiţă, pui usturoiul şi îl căleşti un minut, la foc mic. Presari făina peste usturoi şi adaugi încet supa de pui, amestecând să nu se formeze cocoloaşe. Pui şi laptele, dai în clocot să se îngroaşe sosul, condimentezi cu sare şi piper. Adaugi frunzele de spanac şi stingi focul.

Între timp, fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Într-un vas mare, combini pastele cu sosul şi carnea de pui. Când serveşti, presari deasupra pennelor fierbinţi parmezan ras.

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg