Ostropel de pui

1 ostropel jpg jpeg

Ostropel de pui, o mâncărică românească autentică extrem de gustoasă, din ingrediente mereu la îndemână şi deloc scumpe.

  • Porții: 6
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 50 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

Ostropel de pui

1 kg carne de pui

 2 cepe medii

 150 g roşii decojite în suc de roşii

 4-5 căţei de usturoi

 1 frunză de dafin

 1-2 linguri oţet din vin

 ulei, sare şi piper după gust

Mod de preparare

Ostropel de pui

Carnea de pui se taie bucăţi potrivit de mari (ca să se poată pătrunde mai bine la prăjit). Apoi se lasă la scurs (sau se tapetează cu un şervet) să se usuce şi se pun la prăjit într-o tigaie încinsă, cu ulei. Toacă ceapa, usturoiul şi, separat, roşiile în cubuleţe.

Adaugă ceapa tocată şi un praf de sare, iar după ce s-a călit numai puţin ceapa, se stinge cu puţină apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, până se pătrunde carnea şi ceapa se înmoaie. Pune apoi roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii, usturoiul tăiat mărunt, frunza de dafin şi o jumătate de ceşcuţă de apă în care s-a diluat oţetul. Potriveşte la gust cu sare şi piper.

Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până ce carnea se înmoaie şi sosul scade şi se leagă puţin.

Sursa

Sursa