Cheesecake cu mere și sos caramel
Indiferent de soi, merele sunt unele dintre cele mai potrivite fructe în deserturi. Sunt versatile și le poți combina cu foarte multe ingrediente, iar acest cheesecake te va surprinde cu bogăția de arome.
O rețetă specială de cheesecake cu mere și caramel FOTO Shutterstock
Atunci când alegi merele pentru deserturi, ai grijă să aibă pulpa mai tare, pentru a nu se dezintegra în timpul coacerii. În plus, dacă vrei să reduci cantitatea de zahăr, alege soiuri dulci. Cele mai dulci mere din România sunt din soiurile Frumos de Voinești, Delicios de Voinești, Rădășeni, Ardelean și Jonathan.
Iată cum prepari o rețetă specială de cheesecake cu mere și caramel.
Ingrediente
500 g brânză grasă de vaci
300 g cremă de brânză
200 g smântână (25% grăsime)
150 g unt
100 g griş
50 g făină
10 g praf de copt
200 g zahăr
5 ouă
2 plicuri zahăr vanilat
coaja rasă de la 1 lămâie netratată
1 praf de sare
3 mere mari
Pentru sosul caramel:
120 g zahăr
200 ml smântână lichidă (20% grăsime)
Citește și Tort cu mere si glazura de ciocolată
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu praful de sare. Mixezi brânza de vaci cu crema de brânză și cu zahărul până ce capătă o consistenţă fină, apoi încorporezi gălbenuşurile, untul moale, zahărul vanilat, făina combinată cu praful de copt şi grișul. După ce s-au omogenizat, adaugi smântâna și coaja rasă de lămâie. La final, adaugi albuşurile bătute şi amesteci uşor, cu mişcări de jos în sus.
Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, torni compoziţia şi o dai la cuptorul preîncălzit la 170 °C, aproximativ 20 de minute.
Speli merele, le cureți de coajă, de cotoare și de semințe și le feliezi. Scoți prăjitura, aranjezi deasupra un strat de felii de mere și continui coacerea încă 20-30 de minute.
Pentru sosul caramel, topești zahărul la foc mic, iar când e lichid și auriu torni smântâna și amesteci energic. Fierbi la foc mic până ce zahărul s-a dizolvat și sosul s-a îngroșat. Lași prăjitura la răcit și o servești cu sosul caramel.