Tort cu mere si glazura de ciocolată

1 shutterstock 423257635 jpg jpeg

Un tort savuros şi uşor de făcut, pentru weekendul care se apropie. Merele şi ciocolata se combină perfect într-un desert decadent!

200 g făină albă

260 g zahăr tos

2 ouă mari

50 g pudră de cacao

240 ml lapte integral (3,5% grăsime)

2 mere dulci, medii

50 g miez de nucă măcinat

2 linguriţe esenţă de vanilie

130 g unt topit şi răcit

1 praf de sare

1 plic praf de copt

100 g ciocolată amăruie (55% cacao)

30 g unt moale

100 ml smântână pentru frişcă (30% grăsime)

bezele, pentru decor, opţional

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Amesteci făina, pudra de cacao, sarea şi praful de copt într-un bol mare. În alt vas, mixez zahărul cu ouăle până îşi triplează volumul şi obţii o textură cremoasă. Torni laptele, esenţa de vanilie, untul topit şi răcit, apoi amesteci până la omogenizare. Transferi amestecul lichid peste cel uscat. Amesteci uşor cu o spatulă, de sus în jos, până încorporezi toate ingredientele.

Speli merele, le cureţi de coajă, de cotoare şi de seminţe şi le tai cubuleţe. Adaugi merele în aluat şi pui şi miezul de nucă măcinat. Amesteci încă o dată şi transferi compoziţia într-o tavă cu inel detaşabil, tapetată cu hârtie de copt. Dai tava la cuptorul preîncălzit. Coci la foc mediu, aproximativ 35-40 de  minute, până ce prăjitura trece testul scobitorii, apoi laşi la răcorit.

Pentru glazură, topeşti pe baie de aburi ciocolata ruptă bucăţi, împreună cu untul şi smântâna pentru frişcă. O laşi la răcorit, apoi o torni peste tort. Decorezi desertul cu bezele sau după imaginaţie.

FOTO Shutterstock