Desert cu pâine toast, mere şi scorţişoară

1 shutterstock 612361547 jpg jpeg

Merele sunt pline de aromă în sezonul rece, de aceea le putem folosi în numeroase deserturi. Aceste rulouri se prepară rapid şi necesită doar câteva ingrediente!

Ingrediente

600 g mere

12-14 felii pâine toast albă

50 g unt

100 g zahăr

1 ou

Pentru decor:

200 g zahăr tos

2 linguriţe scorţişoară pudră

Speli merele, le cureţi de coajă, de cotoare şi de seminţe şi le tai cubuleţe. Le căleşti cu zahărul, la foc mic, până se evaporă toată zeama, apoi le laşi la răcit. Tai coaja feliilor de pâine şi, cu un sucitor pentru aluat, le presezi până se subţiază şi ajung la o grosime de 2-3 mm. Umpli feliile de pâine cu mere călite, ungi marginile cu ou bătut, le rulezi şi le prăjeşti în unt, 2-3 minute, până devin aurii.

Le treci prin zahăr tos amestecat cu scorţişoară şi le serveşti calde.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg