Desert cu pâine toast, mere şi scorţişoară

1 shutterstock 612361547 jpg jpeg

Merele sunt pline de aromă în sezonul rece, de aceea le putem folosi în numeroase deserturi. Aceste rulouri se prepară rapid şi necesită doar câteva ingrediente!

Ingrediente

600 g mere

12-14 felii pâine toast albă

50 g unt

100 g zahăr

1 ou

Pentru decor:

200 g zahăr tos

2 linguriţe scorţişoară pudră

Speli merele, le cureţi de coajă, de cotoare şi de seminţe şi le tai cubuleţe. Le căleşti cu zahărul, la foc mic, până se evaporă toată zeama, apoi le laşi la răcit. Tai coaja feliilor de pâine şi, cu un sucitor pentru aluat, le presezi până se subţiază şi ajung la o grosime de 2-3 mm. Umpli feliile de pâine cu mere călite, ungi marginile cu ou bătut, le rulezi şi le prăjeşti în unt, 2-3 minute, până devin aurii.

Le treci prin zahăr tos amestecat cu scorţişoară şi le serveşti calde.

FOTO Shutterstock