Dovlecei la cuptor
- Porții: 5
- Timp total: 1h
- Pregătire: 20 min
- Gătire: 40 min
- Categorie: fel principal
Ingrediente
3 dovlecei mari
200 g de carne tocată de porc
1 lingură de orez
sare, piper
150 g de smântână
1 linguriţă cu vârf de făină
1 ceapă mijlocie
untdelemn
boia
Mod de preparare
Se rade ceapa şi se adaugă peste carnea tocată. Se pune şi orezul împreună cu condimentele şi se amestecă.
Separat se iau dovleceii, se curăţă de coajă, se taie în jumatate pe grosime nu pe lungine şi se scobeşte miezul cu o lingură. Jumătăţile obţinute de dovlecel se prăjesc în ulei.
Se lasă la răcit iar cu compoziţia de carne tocată se umplu dovleceii.
Se aşează unul lângă altul in cratiţă şi se toarnă smântâna dizolvată cu apă cât să îi cuprindă. Se introduc în cuptor pentru 30-40 de minute la foc potrivit (150 de grade). Cand carnea este fiarta, dovleceii se scot pe o farfurie şi se drege sosul cu apă şi făină. Se pun dovleceii în sosul format.