Ciuperci umplute cu carne de curcan si linte
Cititoarea noastră Ursan Anişoara, din Constanţa, ne-a trimis o reţetă care sună şi arată delicios. Iată ce ingrediente ai nevoie:
6 ciuperci 300 g carne tocată de curcan 1 ceaşcă de linte 1 ceapă sare amestec condimente ierburi uscate 1 legătură de mărar 6 ouă de prepeliţă ulei de măsline
Ciupercile se curăţă de pieliţă şi se scot picioruşele, se presară sare şi se stropesc cu ulei de măsline. Se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru 20 de minute. Se strânge apoi din tavă zeama de la ciuperci.
Se spală lintea şi se fierbe pentru 10 minute în apă cu sare. Ceapa se taie mărun şi se căleşte într-un strop de ulei, apoi se adaugă carnea, lintea, condimentele şi se lasă la scăzut. Se ia de pe foc şi se potriveşte de sare şi piper şi se umple fiecare ciupercă. Se sparge câte un ou de prepeliţă pe fiecare ciupercă şi se dă la cuptor până ce oul e gătit.
Se servesc cu pătrunjel deasupra şi, opţional, caşcaval ras. Poftă bună!