Plăcintă cu cartofi noi şi carne tocată
În tigaie, în plăcinte, la cuptor sau in supă, cartofii noi sunt un deliciu. Propunerea noastră de azi este o plăcintă cu cartofi noi şi carne tocată.
Dificultate mică Preparare 85' Pentru 6 porţii
Ingrediente
700 g carne tocată amestec vită cu porc
300 ml pulpă de roşii din conservă
1 morcov mare
1 ceapă albă
4-5 cartofi mari
2 linguri unt
1 lingură ulei de măsline
100 g brânză de burduf
cimbru uscat
boia de ardei dulce
sare
piper
Mod de preparare
Căleşti ceapa tocată mărunt cu morcovul ras în uleiul bine încins până se înmoaie bine. Adaugi carnea tocată şi continui călirea până scade bine zeama şi carnea îşi schimbă culoarea. Adaugi pulpa de roşii, cimbru, sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând din când în când, circa 40 de minute.
Între timp, cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare. Scurgi apa, zdrobeşti cartofii cu presa de piure sau furculiţa, amesteci cu unt şi puţină zeamă în care au fiert cartofii şi prepari un piure potrivit de tare.
Aşezi umplutura de carne într-un vas termorezistent, apoi acoperi cu piure de cartofi, presari deasupra brânză de burduf sfărâmată şi boia de ardei. Introduci plăcintă cu cartofi noi şi carne tocată în cuptorul bine încins pentru circa 20 de minute, până se topeşte brânza şi se rumeneşte uşor. Serveşti plăcintă cu cartofi noi şi carne tocată cat este caldă.