Ardei umpluţi cu carne de curcan

ardei umplut albert daniel bertoni jpeg

Îi mulţumim domnului Albert Daniel-Bertoni, din Focşani, pentru această reţetă apetisantă de ardei umpluţi cu carne de curcan.

Ingrediente

1 kg piept de curcan 14-16 ardei graşi mari, roşii 200 g orez 3 ouă 1 legătură ceapă verde 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură leuştean verde 2 linguri pastă de tomate 1 litru suc de roşii sare piper ulei mămăligă, opţional ardei iute, opţional

Preparare

Tai carnea la cuţit sau o dai prin maşină. La fel procedezi cu ceapa, leuşteanul şi pătrunjelul, apoi le pui peste carne. Adaugi ouăle, pasta de tomate, orezul spălat, sare şi piper proaspăt măcinat, după gust şi omogenizezi. Speli ardeii, le tai căpăcele şi le îndepărtezi sâmburii, îi umpli cu carnea şi aşezi peste fiecare căpăcelele. Ungi un vas de 6-8 litri cu ulei şi pui ardeii umpluţi. Torni sucul de roşii şi completezi cu apă atât cât să-i acopere.

Aşezi un capac peste vas şi îi fierbi, la foc mic, aproximativ 90 de minute, până când scade zeama şi se îngroaşă. Îi serveşti, dacă vrei, cu găluşte de mămăligă şi ardei iute.