Alimente care te ajută să „arzi“ grăsimea de pe abdomen. Cum obții rapid un corp de plajă

16 iunie 2022   Gătește sănătos

Dacă ți-ai propus ca, până la vacanță, să dai jos câteva kilograme, în special din zona abdomenului, acum e momentul. Și nici nu este atât de dificil pe cât pare, dacă incluzi în meniul tău zilnic anumite alimente.

Mulți dintre noi vor să scape de depozitele de grăsime de pe abdomen. Putem face acest lucru integrând în alimentația de zi cu zi o serie de alimente recomandate de nutriționistul Gianluca Mech. 

„Grăsimea de pe abdomen dăunează  din punct de vedere estetic și nu face bine nici stării generale de sănătate. Ea se numără printre cauzele unor afecțiuni precum diabetul de tip II sau bolile cardiovasculare. Din acest motiv, reducerea depozitelor de grăsime de pe abdomen are beneficii semnificative”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Iată care sunt cele mai bune alimente ce ne ajută să reducem grăsimea de pe abdomen, potrivit specialistului

Năut

Năutul este foarte bogat în fibre și proteine, ambele esențiale pentru procesul de slăbire. Conține de asemenea acid folic, fier, antioxidanţi care stimulează imunitatea şi minerale care elimină balonarea. Reprezintă o sursă bogată de carbohidrați complecși, care ne furnizează energie pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, năutul are puține calorii. Ne ajută să fim sănătoși, susținând în același timp pierderea în greutate.

Dovleac

Conține mai multe fibre decât quinoa și mai mult potasiu decât o banană. Bogat în antioxidanți, vitamine și minerale, dar în același timp sărac în calorii. Dovleacul conține de asemenea beta-caroten, un carotenoid pe care organismul îl folosește pentru a produce vitamina A. Folosiți-l în smoothie-uri sănătoase ori supe, însă evitați spre exemplu plăcintele de dovleac dacă vă doriți să slăbiți”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

Chefir

Chefirul este o băutură din lapte fermentat, cu o consistență subțire, care există de peste 2.000 de ani. Deoarece este o băutură fermentată, este o sursă bogată de probiotice ce ajută la sănătatea intestinelor. De asemenea, conține nutrienți importanți, inclusiv proteine. O cană de chefir are puțin peste 100 de calorii și 10 grame de proteine. Cercetările arată importanța microbiomului intestinal în sănătatea generală, iar studii recente sugerează că poate exista o legătură între sănătatea intestinală și capacitatea unei persoane de a pierde în greutate. Bacteriile bune din chefir ajută la echilibrarea microbiomului, care, la rândul său, aduce beneficii digestive extraordinare.

Somon

O porție de somon are sub 200 de calorii și conține o multitudine de acizi grași polinesaturați, numiți acizi grași omega-3. Acizii Omega-3 sunt esențiali deoarece organismul nu îi poate produce singur. Așadar, îi putem obține doar prin alimentație. Acești acizi grași nutritivi pot contribui la o inimă sănătoasă și pot aduce beneficii atunci când vine vorba despre colesterol, trigliceride, inflamație și chiar coagularea sângelui. Combinația de grăsimi sănătoase și proteine oferă o senzație de sațietate care se menține mai mult în timp. Pregătiți somonul la cuptor sau pe grătar, fără să folosiți ulei.

Ovăz

Ca parte a unei diete echilibrate, fulgii de ovăz pot fi un instrument excelent de slăbit. Conținutul de fibre și proteine din ovăz poate spori sațietatea. Doar ½ cană de ovăz negătit conține cel puțin 4 grame de fibre și doar 150 de calorii. Nu numai că fibrele solubile din ovăz ajută la reducerea colesterolului LDL, dar contribuie și la pierderea în greutate.

Nuci

Nucile sunt bogate în grăsimi mononesaturate și reprezintă o gustare sănătoasă. O porție de 30 de grame de nuci are sub 200 de calorii, conține 4 grame de proteine și 2 grame de fibre. În plus, nucile sunt foarte sățioase și contribuie la reducerea poftelor. Conțin, de asemenea, prebiotice, o fibră nedigerabilă care alimentează probioticele despre care s-a demonstrat că au un impact pozitiv asupra bacteriilor intestinale”, continuă nutrițiionistul Gianluca Mech.

Fistic

Fisticul este foarte bogat în proteine vegetale și aminoacizi esențiali. O porție nu ar trebui să depășească cantitatea pe care o poți ține în pumn. Un exemplu de gustare sănătoasă în special atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus.

Zmeura

Toate fructele de pădure sunt pline cu polifenoli, vitamine și antioxidanți, dar, în comparație cu alte fructe de pădure, zmeura bate recordul la fibre. Au conținut scăzut de calorii, dar sunt așadar foarte bogate în nutrienți. Le putem consuma ca atare, în combinație cu fulgi de ovăz și iaurt ori în smoothie-uri. Totodată ne satisface pofta de dulce fără să afecteze silueta”, mai spune nutriționistul Gianluca Mech.

Ghimbir

Ghimbirul este foarte sănătos și ajută la reducerea inflamațiilor din corp, la buna circulație a sângelui și la arderea grăsimilor. Fie că îl consumăm sub formă de ceai, în salate sau drept condiment, rezultatele vor apărea în timp.

Ardei iute

Ardeiul iute conține capsaicină. Aceasta ajută la arderea grăsimilor și reduce considerabil senzația de foame. De asemenea, dă o savoare preparatelor și salatelor pe care le consumăm”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

FOTO Shutterstock

Mai multe