3 preparate light pentru Paște. Nici nu vei simți că sunt dietetice
Preparatele tradiționale pot fi mai greu de digerat, mai ales după o perioadă de abstinență alimentară precum Postul Paștelui. Totuși, nu trebuie să renunți la bucatele specifice, mai ales dacă sunt preparate dietetic.
Încearcă aceste 3 rețete dietetice de Paște și nu vei regreta.
Friptura din carne macră, fără grăsimi, alături de salată, e un preparat light și gustos FOTOGRAFII Shutterstock
Salată cu ouă
Ingrediente
4 ouă
1 salată verde creață (lollo bionda)
1 salată roșie (lollo rosa)
8 roșii cherry
50 g somon afumat
1 legătură ridichi
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță arpagic verde mărunțit
zeama de la ½ lămâie bio
sare
piper
Speli salata și ridichile, le tai și le pui într-un bol. Fierbi ouăle tari și le descojești. Le tai sferturi sau felii.
Combini salata cu ouăle, somonul rupt fâșii, roșiile tăite jumătăți, arpagicul verde, zeama de lămâie, ulei, sare și piper, după gust. Decorezi salata după imaginație.
Borș de văcuță cu legume
Ingrediente
700 g pulpă macră de vită
2 cepe
2 morcovi
2 cartofi
½ rădăcină țelină
700 ml borș
sare
1 legătură leuștean
1 legătură pătrunjel
Speli carnea, o tai cuburi potrivite și o pui la fiert în 4 l de apă, îndepărtând spuma care se formează la suprafață. O lași la fiert aproximativ o oră.
Între timp, cureţi legumele, tai mărunt cepele, morcovii și țelina le pui în oală. Adaugi cartofii curățați și tăiați cuburi, potrivești gustul de sare și continui să fierbi sub capac, la foc mediu.
Când legumele și carnea s-au fiert, torni borșul dat într-un clocot separat. Stingi focul și presari leușteanul și pătrunjelul tocate. Servești ciorba caldă.
Ruladă din pulpă de miel
1 pulpă de miel (1,5 kg)
2 rămurele rozmarin
1 linguriță cimbru uscat
1 lingură ulei de măsline
5-6 căței de usturoi
Pentru marinată:
300 ml vin alb, sec
30 ml oțet din vin
1 morcov
1 ceapă
½ rădăcină țelină
1 lingură sare grunjoasă
boabe de piper
2-3 foi de dafin
Dezosezi pulpa de miel astfel încât să obții o bucată întreagă de carne. Faci o marinată din legumele tăiate cuburi și din restul ingredientelor, o pui într-o caserolă încăpătoare, așezi carnea și închizi vasul etanș. O dai la frigider 8-10 ore, având grijă să întorci bucata de carne de 2-3 ori.
Scoți pulpa de miel, o rulezi și o legi cu sfoară. O ungi cu ulei și presari cimbrul și rozmarinul tocat. Așezi carnea într-o tavă cu pereți înalți, pui cățeii de usturoi întregi și torni lichidul strecurat de la marinată. Acoperi tava cu folie de aluminiu și dai la cuptor, la 180 °C, o oră și jumătate. Întorci carnea o dată, înlături folia de aluminiu și mai ții la 160 °C, 35-45 de minute, până ce friptura e bine pătrunsă și rumenită. O servești cu salata preferată.