Alimente care te ajută să lupţi cu foamea

22 octombrie 2019   Rețete

De multe ori, senzaţia de foame poate să apară chiar dacă abia ai mâncat. Ca să nu mai vorbim de diete, când foamea poate fi cel mai mare duşman al tău. Totuşi, există mai multe alimente şi mâncăruri, care pot alunga foamea şi păstrează senzaţia de saţietate mai mult timp.

Ardeiul iute

Capsaicina, substanţa care dă iuţeala specifică ardeiului iute, reduce grăsimea din corp şi suprimă pofta de mâncare. Ardeiul iute şi mâncărurile mâncărurile condimentate te ajută să te menţii sătulă pentru mai mult timp şi contribuie la accelerarea metabolismului, împiedicând depunerea grăsimii. O cercetare recentă a arătat că hrana condimentată ajută şi la arderea mai rapidă a caloriilor.  

Fructele oleaginoase

Migdalele, nucile, nucile pecan, alunele crude au un conţinut bogat de grăsimi sănătoase, fiind de ajutor pentru scăderea nivelului de colesterol „rău“ din sânge, dar sunt ideale pentru reducerea apetitului. Toate aceste fructe oleaginoase sunt bogate în fibre, care menţin senzaţia de saţietate pentru mult timp.  De aceea aceste sunt gustarea ideală pentru persoanele care se află la cură de slăbire.

Află cum să faci o Tartă cu migdale şi caramel

Tartă cu migdale şi caramel

Roşiile

Cu un conţinut ridicat de apă şi de fibre solubile, roşiile pot fi incluse pe lista alimentelor care reduc apetitul. Sunt şi o sursă importantă de vitamine şi minerale, contribuind şi la menţinerea unui tonus ridicat. O salată de roşii este ideală pentru masa de prânz, căci te va face să uiţi de foame pentru tot restul zilei.

Prepară şi tu Roşii umplute cu sufleu de brânză

Roşii umplute cu sufleu de brânză

Merele

Un măr este oricând alegerea potrivită pentru o gustare. Aceste fructe sunt o sursă importantă de fibre şi alungă foamea la puţin timp după ce le-ai mâncat, iar această senzaţie este pentru o perioadă îndelungatăMerele conţin şi multă apă, un alt factor care creşte senzaţia de saţietate, astfel încât să nu ţi se mai facă foarte repede foame.  Peptinele care se găsesc în mere sunt şi ele inhibitori ai apetitului, căci reglează nivelul de glucoză din sânge. Când  este scăzut, unei persoane i se face foame.

Simplu şi delicios: Mere coapte în sos de vanilie

Mere coapte în sos de vanilie

Piperul negru

Piperina, un compus puternic care dă piperului negru fierbinţeala caracteristică şi gustul iute, a fost folosit de secole în medicină pentru a trata numeroase afecţiuni, inclusiv inflamaţiile şi problemele digestive. În urma mai multor studii, s-a ajuns la concluzia că această substanţă ar putea avea capacitatea de a împiedica formarea de noi celule de grăsime, favorizând  scăderea ţesutului adipos din jurul abdomenului. Consumul zilnic de piper are ca rezultat transformarea rapidă a lipidelor în energie.

FOTO: Shutterstock

Mai multe