O reţetă de vară, uşoară, pe care o faci extrem de repede. Dacă ai roşii în grădină, acest fel de mâncare va fi şi mai bun.

Ai nevoie de

Pentru sos:

1 lingură de unt

1 lingură de făină

1 cană de apă

sare, după gust

piper, după gust

Pentru roşiile umplute cu sufleu de brânză:

10 roşii

3 ouă

2-3 linguri de unt

3 linguri de făină

1 cană de lapte

3-4 linguri brânză rasă

sare

piper

Pentru sos, pui ½ din unt în cratiţă, la foc mic, amestecând. Adaugi o cană cu apă rece, treptat. Amesteci în continuare, pentru a nu se forma cocoloaşe. Pui sare şi piper, apoi adaugi restul de unt, amestecând până se omogenizează.

Pentru roşiile umplute, pregăteşti roşiile, tai căpăcelul la fiecare. Scoţi tot interiorul şi le laşi să se scurgă. La sosul pregătit anterior, adaugi cele 4 gălbenuşuri, brânza rasă. Apoi adaugi albuşurile bătute spumă şi piper, după gust. Umpli roşiile trei sferturi, pentru a lăsa loc să crească sufleul. Deasupra, adaugi puţin unt şi brănză rasă. Acoperi cu capacul şi bagi la cuptor, timp de 15 minute.

Sursă foto: www.delicious.com

Loading...