Caramelul este astăzi unul dintre ingredientele preferate ale cofetarilor din întreaga lume, însă este folosit şi în diverse preparate sărate. Încearcă şi tu această reţetă tartă cu alune, migdale şi zahăr caramelizat.

Ingrediente:

Pentru aluat

250 g făină

1 ou

125 g unt rece

1 lingură apă rece

1 lingură zahăr

1 praf sare

Pentru umplutură

100 g alune

100 g migdale cu coajă

100 g migdale întregi, descojite

300 g zahăr

Mod de preparare:

Tai cubuleţe untul şi-l amesteci cu făina până capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi oul, apa, zahărul şi sarea. Când aluatul s-a omogenizat, îl dai la frigider o oră.

Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi într-o formă rotundă, de tartă. Pui peste ea hârtie de copt, în care aşezi un strat de bile ceramice sau de boabe uscate de fasole, şi coci coaja  de tartă 25-30 de minute, în cuptorul încins la 180 ºC. O scoţi şi o laşi să se răcească complet.

Pui migdalele cu coajă într-o tavă şi le rumeneşti în cuptorul încins, la 160 °C, 5 minute. Între timp, topeşti zahărul într-o cratiţă antiaderentă, la foc mic. În zahărul caramelizat şi fierbinte pui alunele, migdalele coapte şi migdalele descojite, omogenizezi rapid, torni în crusta de aluat şi nivelezi. Laşi să se întărească 2 ore şi serveşti.

FOTO: 123RF

Loading...
Evaluează articolul