Ai poftă de un desert simplu, dar în acelaşi timp deosebit? Încearcă aceste mere coapte cu un delicios sos de vanilie. La mesele festive, îi poţi servi pe cei dragi cu un desert care îi va impresiona cu siguranţă.

Ingrediente

Pentru aluat

4 mere
120 g unt
2 linguri suc de lămâie
6 linguri făină
250 g fulgi de ovăz simpli
100 g zahăr brun
1 praf scorţişoară
50 g alune crude, opţional

Pentru sos

200 g smântână
100 g zahăr
50 g unt
1 lingură făină
1 linguriţă esenţă de vanilie
zahăr pudră, pentru decor

Preparare

Speli merele, le îndepărtezi cotorul şi o parte din miez. Le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le aşezi într-o tavă tapetată. Amesteci untul topit cu fulgii de ovăz, zahărul, scorţişoara, alunele şi făina. Umpli fiecare măr cu acest amestec, iar pe restul îl pui în tavă, pe lângă mere. Dai tava la cuptor 35-40 de minute, până când merele se înmoaie.

Pui pe foc, într-o cratiţă, smântâna, zahărul şi făina. Când începe să fiarbă adaugi untul şi esenţa de vanilie. Amesteci până când sosul începe să se îngroaşe. Dai deoparte şi laşi la răcit. Serveşti merele cu sos şi pudrate cu zahăr.

Deliciu rulat cu mere

Suc de morcovi, mere şi ghimbir, perfect pentru un mic dejun sănătos

Mere învelite în bezea

Loading...