Parfait cu nuci şi smochine uscate

31 ianuarie 2020   Rețete

Un desert uşor şi sănătos recomandat şi celor care ţin dietă. Încearcă să îl prepari şi tu la tine acasă.

Ingrediente

250 g fulgi ovăz

200 ml apă

100 g quinoa

50 g cereale grâu

100 g nuci crude, pisate

100 g smochine deshidratate, felii

70 ml miere

1 linguriţă extract de vanilie

1 linguriţă sare

1 iaurt grecesc mare, gras (10% grăsime)

mentă, pentru decor

Speli quinoua de impurităţi şi o pui pe foc într-o oală cu 200 ml de apă. După ce a fiert apa, o mai laşi pe foc 15 minute. Ea trebuie să absoarbă apa, iar dacă apa rămâne în surplus o scurgi. 

Amesteci fulgii de ovăz cu quinoa, cerealele de grâu, nucile, smochinele, extractul de vanilie, sarea şi mierea.

Într-un pahar adânc torni o lingură de iaurt grecesc şi o nivelezi la baza paharului. Torni şi din amestecul de cereale şi fructe un strat şi nivelezi. Continui până paharul este acoperit în proporţie de 80%. Decorezi cu mentă şi dai la frigider pentru 2 - 3 ore. Serveşti rece.

Descoperă acum şi alte reţete uşor de preparat. Dă click pe imaginile de mai jos.

Reţeta #1: Penne cu broccoli, fasole verde şi brânză cu mucegai

Reţeta #2: Clătite cu bacon, rucola şi smântână

Reţeta #3: Supă cremă de dovleac cu smânână

Foto: Shutterstock

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px}

Mai multe