Clătite cu bacon, rucola şi smântână

1 shutterstock 1017082411 jpg jpeg

Acest tip de reţetă este ideală pentru zilele când doreşti un preparat delicios şi uşor de realizat.

Ingrediente

300 g făină de secară

200 ml lapte

3 ouă mari

25 g unt topit

1 praf sare

1 şi 1/2 linguriţe praf de copt

ulei pentru prăjit

10 felii bacon proaspăt

100 g salată rucola

150 g smântână, pentru servit

Într-un castron, amesteci făina, pudra de copt şi praful de sare. Faci o gaură în amestecul de mai sus, şi spargi ouăle, untul şi laptele. Amesteci cu ajutorul unui mixer de mână.

Pui o tigaie antiaderentă la foc potrivit pe aragaz şi torni uleiul pentru prăjit. Torni compoziţia în tigaie în straturi cât mai subţiri. Coci fiecare parte a clătitei câte 1 minut. Repeţi procesul până rămâi fără compoziţie. 

Aşezi toate clătitele una peste alta într-o farfurie încăpătoare. Apoi, pornind de la ultima către prima, adaugi pe rând feliile de bacon proaspăt şi salata rucola şi  rulezi. Pui smânâna într-un vas separat şi serveşti clătitele calde.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 15.0px}

Încearcă şi alte reţete delicioase dând click pe imaginile de mai jos. 

image

Reţeta #1: Clătite cu somon şi castravete

image

Reţeta #2: Clătite din mălai: reţetă Cosmin Tudoran

image

Reţeta #3: Clătite cu sos de iaurt

Foto: Shutterstock

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}