Supă cremă de dovleac cu smânână

1 shutterstock 1117916249 jpg jpeg

Această reţetă de supă cremă de dovleac este uşor de realizat şi are o consistenţă bogată în vitamine şi minerale. Click! Poftă Bună vă recomandă sa o încercaţi în zilele însorite de iarnă pentru un aport sănătos la dietă.

Supă cremă de dovleac

Ingrediente

1 kg dovleac, cubuleţe

1 cartof potrivit

3 cepe mici

600 ml supă legume

150 ml smânână 

25 ml ulei

sare, după gust

piper, după gust

50 g seminţe de dovleac fără coajă, pentru deocor

Speli cartofii, cepele şi dovleacul, pe care îl cureţi de seminţe.

Într-o tigaie adâncă căleşti ceapa tocată fin împreună cu 10 ml ulei pentru 5 minute. Adaugi bucăţile tăiate de dovleac şi mai prăjeşti încă 8 - 10 minute la foc potrivit până când dovleacul devine auriu şi se înmoie. Într-o oală separată fierbi bucăţile tăiate de cartof.

Torni supa de legume, restul uleiului şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Dai în clocot, iar apoi reduci focul şi mai laşi încă 10 minute pe aragaz.

Potriveşti gustul cu smântână şi mai fierbi supa. Cu ajutorul unui blender de mână pisezi bucăţile de dovleac în timp ce supa este pe foc. Adaugi şi cartoful la final.

Serveşti cald într-un castron adânc şi decorezi cu seminţele de dovleac

Încearcă alte reţete delicioase din site. Dă click pe imaginile de mai jos.

image

Reţeta #1: Cotlet de porc cu fructe în tigaie

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

image

Reţeta #2: Sufleu de conopidă şi dovlecei

image

Reţeta #3: Penne cu broccoli, fasole verde şi brânză cu mucegai

Foto: Shutterstock

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px}