Sufleu de conopidă şi dovlecei
O garnitură sănătoasă, uşor de preparat şi foarte uşor de asortat la o varietate de fripturi, de la cea de pui până la cea de porc sau vită.
Ingrediente
230 g caşcaval ras
6 ouă
3 dovlecei
1 conopidă
1 lingură unt
1 ceapă mare
1 linguriţă usturoi pisat
1 legătură pătrunjel
sare, după gust
piper, după gust
Speli ceapa, usturoiul, dovleceii şi conopida. Le tai mărunt sau dai prin răzătoare şi le asezonezi cu sare şi piper după gust. Pui legumele într-o tigaie la foc mic, maximum 12 minute. Când s-au rumenit opreşti focul şi dai de o parte să se răcească.
Într-un castron mare, baţi 6 gălbenuşuri cu caşcavalul, sarea şi piperul. Adaugi legumele, pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul şi continui să amesteci. Într-un alt vas baţi albuşurile spumă. Le adaugi treptat peste amestecul de gălbenuşuri cu legume şi caşcaval.
Pui compoziţia în forme metalice cu fund detaşabil . Dai la cuptor pentru maximum 35 de minute.
Serveşti cald şi ornezi după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock
Acum poţi diversifica meniul preparat pentru cei dragi şi cu alte reţete delicioase. Dă click pe imaginile de mai jos pentru a afla ingredinetele şi modul de preparare.
Reţeta #1: Chifteluţe din conopidă
Reţeta #2: Supă cremă de conopidă
Reţeta #3: Dovlecei umpluţi cu parmezan şi pui