O supă-cremă cu mirodenii şi conopidă pregătită în două feluri, pentru un gust mai deosebit.

De ce ai nevoie ca să prepari supă-cremă de conopidă

1 căpăţână mare de conopidă
3 linguri de unt ghee sau ulei de măsline
2 căni (500 ml) apă
400 ml lapte de cocos
1 linguriţă de şofran
sare
piper
1/2 linguriţă de ghimbir
1/2 pudră de usturoi
opţional, o lingură de smântână şi verdeaţă

Cum prepari supă-cremă de conopidă

Încălzeşti cuptorul la 190 grade C. Tai  conopida în bucăţi de mărimea dumicaţilor. Pui 1/2 din cantitatea de conopidă într-o tavă, o ungi cu unt ghee sau o stropeşti cu ulei, amesteci ca să se combine, şi aranjeaz-o într-un singur strat. Dă tava la cuptor până devine aurie, 20 - 25 minute. Între timp, începi să pregăteşti supa. Pui restul de conopidă într-o oală.

Adaugi apa, laptele de cocos, şofran, sare, ghimbir, pudra de usturoi şi piper, amesteci ca să se combine şi le fierbi la foc mediu-mare. Când dă în clocot, acoperi şi reduci focul, lăsând să fiarbă până se înmoaie conopida, circa 15-20 minute. În acest moment, conopida din cuptor ar trebui să fie gata. Păstrezi cât doreşti pentru a pune deasupra supei pentru ornare şi adaugi restul de conopidă coaptă în oală.

Iei de pe foc şi pasezi cu blenderul, apoi pui deasupra conopida păstrată. Opţional, poţi să adaugi o lingură de smântână şi să ornezi cu verdeaţă.

Sursa: https://www.thekitchn.com

Loading...