Toamna este sezonul în care găseşti numeroase legume pe piaţă, motiv pentru care îţi propunem să încerci aceste delicioase chifteluţe din conopidă.

Ingrediente necesare:

- o conopidă medie
- două ouă
- 100 de grame de mozzarella, brânză Gouda ori Cheddar
- o ceapă verde tocată mărunt
- trei linguri de fulgi de ovăz
- sare de mare
- ulei de măsline pentru prăjit.

Mod de preparare:

Taie conopida în florete de dimensiune medie, după care pune-le într-un bol cu o jumătate de cană cu apă, acoperă bolul şi pune-l la cuptor timp de zece minute.

Scurge apa, pisează conopida cu o furculiţă, după care adaugă ouăle, brânza, ceapa, fulgii de ovăz, sarea şi amestecă bine.

Încinge puţin ulei într-o tigaie nonaderentă, la foc mediu.

Ulterior, umezeşte-ţi mâinile cu apă, ia o lingură de compoziţie şi formează în palme chifteluţe plate.

Pune 5-6 chifteluţe în tigaie şi prăjeşte-le până se rumenesc, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

Scoate chifteluţele cu o spatulă şi aşază-le pe o farfurie pe care ai pus şerveţele de hârtie.
Serveşte chifteluţele fierbinţi, cu sosul preferat.

Extra tips: Dacă preferi mâncarea sănătoasă, poţi pregăti chifteluţele la cuptor. Trebuie doar să le unghi cu ulei de măsline şi să le laşi 12 minute la 200 de grade, până se rumenesc. 

Loading...