Cotlet de porc cu fructe în tigaie

1 shutterstock 1203781894 jpg jpeg

Acest preparat este bogat în nutrimente benefice organismului datorită fructelor pe care le conţine. Încearcă să îl prepari chiar tu!

Ingrediente

2 cotlete de porc

3 mere mici, în coajă

3 pere mici, în coajă

10 vişine congelate

3 linguri unt

1 lingură smânână

1 linguriţă pudră de scorţişoară

2 linguriţe zahăr brut

2 linguriţe piper boabe

40 - 50 ml oţet de mere

100 ml bere lagăr

sare, după gust

piper,  după gust

1 frunză rozmarin, pentru decor

Speli fructele, mai puţin cele congelate, şi carnea. Marinezi cotletele de porc cu sare şi piper din belşug. Dai deoparte. 

Topeşti 2 linguri de unt într-o tigaie adâncă şi prăjeşti cotletele la foc mediu maximum 3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc.

Aşezi carnea pe o farfurie şi laşi deoparte.

În aceeaşi tigaie topeşti untul rămas şi adaugi fructele cu tot cu coajă. După aproximativ 5 minute, adaugi zahărul brut, scorţişoara şi piperul boabe continuând să amesteci la foc mediu.

Stopeşti cu oţetul de mere şi completezi cu berea lager. Întorci cotletele în tigaie şi le mai coci aproximativ 4 - 5 minute pe fiecare parte în funcţie de cât de fraged doreşti fiecare cotlet.

Decorezi cu rozmarin şi serveşti cald.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 17.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

Acum poţi încerca şi alte preparate inedite pe bază de porc. 

image

Reţeta #1: Sendviş pulled pork 

image

Reţeta #2: Friptură de porc la tavă în sos dulce acrişor

image

Reţeta #3: Friptură de porc la tavă în sos de bere

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: center; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}