Acest preparat este rapid şi este foarte sănătos şi gustos. Încearcă această reţetă acasă şi poţi evita uşor pofta de fast-food.

 

 

Ingrediente

  • 1 kg spată de porc fără os
  • 4 chifle
  • 1 roşie mari tăiată felii
  • 4 linguri ulei vegetal
  • frunze de salată verde
  • 1 ceapă roşie 
  • 1 lingură zahăr brut
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură boia roşie
  • 1 linguriţă pudră usturoi
  • 1 linguriţă pudră ceapă 
  • 1 linguriţă chimion
  • piper măcinat, după gust 
  • 350 ml bere

Speli şi tai felii spata de porc, înlăturând excesul de grăsime. Aşezi feliile de porc într-o tavă cu pereţi înalţi. 

Într-un castron mic, combini zahărul, sarea, boiaua, pudra de usturoi şi ceapă, chimionul şi asezonezi cu piper, după gust. Întinzi acest amestec peste feliile de porc. Laşi peste noapte la frigider.  

Încălzeşti ulei într-o tigaie şi rumeneşti porcul condimentat la foc mediu. Încălzeşti cuptorul la 160 °C. Transferi porcul călit într-un vas şi adaugi berea. Laşi la cuptor, la foc mic, 3-4 ore, până ce carnea e făcută şi rumenită. Când e gata, o desfaci în fâşii cu o furculiţă.

Tai chiflele pe jumătate, aşezi frunzele de salată verde, un strat de pulled pork, ceapa roşie tocată şi roşiile felii. 

Serveşti cald şi cu sosul preferat. 

FOTO: SHUTTERSTOCK

Încearcă alte bucate savuroase dând click pe imaginile de mai jos!

 

Sendviş cubanez

Reţeta #1: Sandviş cubanez

 

Friptură de porc în sos de bere

Reţeta #2: Friptură porc în sos de bere

 

Spată de porc cu sos de muştar şi miere

Reţeta #3: Spată de porc cu sos de muştar şi miere

 

Loading...