Acest sendviş a devenit celebru în Statele Unite cu mult timp în urmă. De-a lungul timpului, reţeta a fost modificată şi adaptată după preferinţe. Singura care nu se schimbă este carnea de porc, ingredientul principal al sendvişului cubanez perfect, care trebuie să fie obligatoriu suculentă. Un alt secret este untul şi gustul desăvârşit pe care acesta îl oferă pâinii folosite.

Iată cum poţi să prepari cel mai delicios sendviş cubanez, după o reţetă „de la mama lui”.

Ingrediente sendviş cubanez:

  • 5 bucăţi de carne de porc
  • pâine (baghete, după preferinţe)
  • 4 felii de brânză cheddar
  • 4 felii de şuncă
  • 3 sau 4 castraveţi muraţi
  • Muştar
  • Unt
  • Piper
  • Sare

Citeşte şi: Roşii şi dovlecei cu orez, o reţetă rapidă şi gustoasă

Pregătirea sandvişului cubanez

Adăugaţi puţin ulei şi unt într-o tigaie pentru ca carnea de porc să nu se lipească. Apoi, prăjiţi carnea de porc pe ambele părţi. De preferat este să folosiţi ceafă de porc, însă puteţi opta şi pentru cotlet. Condimentează cu sare şi piper.

Tăiaţi pâinea şi adăugaţi muştarul la interior. Feliaţi castraveţii muraţi. Pe paine, aşezaţi feliile de carne de porc, brânza cheddar, şunca şi deasupra adăugaţi câteva felii de castraveţi muraţi.

Citeşte şi: Tocăniţă de ciuperci cu bacon

În sfârşit, prăjiţi pâinea într-un sendviş maker pentru câteva minute, până când este bine rumenită. Veţi şti că este gata când brânza este topită.

Tăiaţi pe jumătate şi savuraţi-l cald! Poftă bună!

 

Loading...