Tocăniţă de ciuperci cu bacon
Dacă ai rămas în pană de idei şi nu ştii ce să găteşti încearcă tocăniţă de ciuperci cu bacon. Se găteşte rapid, în 45 de minute şi nu ai nevoie de multe ingrediente.
- 1 kg ciuperci champignon
- 200 g bacon
- 1 ceapă
- 30 ml ulei
- sare, după gust
- piper, după gust
- pătrunjel verde, pentru decor
- mămăligă, pentru servit
Cum să combaţi colesterolul mărit: 3 reţete delicioase
Tai baconul cubuleţe şi îl prăjeşti într-o tigaie antiaderentă, în propria grăsime. Când e rumenit, îl scoţi pe şerveţele de hârtie.
Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în ulei până devine translucidă. Adaugi ciupercile spălate şi tăiate jumătăţi sau sferturi, în funcţie de mărimea lor. Laşi pe foc până ce scade aproape toată zeama, apoi pui baconul rumenit.
Condimentezi cu sare şi piper şi, după ce zeama a scăzut de tot, opreşti focul.
Ornezi tocăniţa de ciuperci cu pătrunjel verde şi o serveşti cu mămăligă