Friptură de porc în sos de bere

3 friptura porc jpg jpeg

Vrei să pregăteşti o friptură apetisantă de porc? Încearcă reţeta gustoasă în sos de bere.

Ingrediente

1 kg carne de porc

1 căţel de usturoi, pisat

4 cepe, tocate

50 g unt

3-4 linguri miere

500 ml bere neagră

100 ml ulei

cimbru, după gust

sare

piper

Mod de preparare – Friptură de porc în sos de bere

Într-o tigaie, căleşti 2 ceape şi usturoiul în untul topit. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Torni berea şi o laşi pe foc aproximativ 10 minute, până scade la jumătate. Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust. O ungi bine cu ulei.

Într-o tavă, pui ceapa rămasă, apoi aşezi carnea. O ungi cu mierea, apoi o dai la cuptorul încins 1 oră. Stropeşti carnea cu sosul de bere şi o mai ţii la cuptor până se rumeneşte. Serveşti cu ce garnitură doreşti.

Sursa foto 123 rf