Salată asiatică cu vită, legume și dressing de ghimbir
Cu pasiune, ingrediente de calitate și un strop de inspirație, poți transforma orice masă într-o capodoperă. Chef Cristian Frățieanu a realizat pentru cititorii „Click! Poftă bună!“ această rețetă simplă şi delicioasă, care poate fi preparată oricând şi acasă.
Ingrediente
1 antricot vită (200 g)
100 g conopidă
150 g mix salată
5 roșii cherry
50 g brânză gorgonzola dulce
3 fire ceapă verde
½ ardei capia
1 ardei iute
Pentru dessing:
50 ml sos soia
50 g miere
50 ml zeamă de lime
25 g semințe de susan prăjite
1 cățel de usturoi
10 g ghimbir proaspăt
Gătești antricotul de vită într-o tigaie încinsă, până când obții consistența dorită (bine făcut, mediu etc.), apoi îl lași deoprte. Cât se odihnește friptura, tai în jumătăți floretele de conopidă și le prăjești pe partea tăiată, într-o tigaie cu foarte puțin ulei, apoi le scoți într-un bol.
Tai ardeiul capia cuburi și îl prăjești în aceeași tigaie. Repeți procedura cu ceapa verde tăiată în bucăți de aproximativ 5 cm lungime. Lași legumele să ajungă la temperatura camerei, tai ardeiul iute rondele foarte subțiri și îl amesteci cu salata foarte bine spălată.
Pentru dressing, dai prin răzătoarea mică ghimbirul și usturoiul și le amesteci cu sosul de soia, mierea, zeama de lime și susanul.
Combini salata cu legumele prăjite, adaugii roșiile cherry tăiate jumătăți, torni dressing, după gust, și amesteci. Așezi salata într-un bol, aranjezi deasupra antricotul tăiat felii și adugi brânza gorgonzola cubulețe. O servești imediat.
FOTO Arhivă personală