Trei reţete tradiţionale româneşti cu carne

16 septembrie 2019   Rețete

Adori bucătăria tradiţională, dar parcă nu mai ştii ce reţete să prepari? Avem pentru tine trei reţete tradiţionale româneşti cu carne, aromate şi uşor de preparat.

Trei reţete tradiţionale româneşti cu carne

Ciorbă de miel cu tarhon

Ingrediente

  • 400 g carne de miel
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi medii
  • 1 ţelină mică
  • 1 păstârnac mic
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1/3 pahar de orez
  • 1 legătură mică de tarhon sau o lingură tarhon în oţet
  • ½ cană smântână
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură făină
  • ½ legătură pătrunjel
  • 7-8 boabe de piper negru
  • sare
  • oţet

Află aici cum se prepară!

Ciorbă ţărănească de pipote

Ingrediente

  • 700 g pipote şi inimi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei roşu
  • 1 dovlecel
  • 1 l borş
  • 1 legătură leuştean
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare, după gust

Află aici cum se prepară!

Reţetă tradiţională de pârjoale

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de porc sau amestec de porc şi vită
  • 1 cartof crud
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 ouă
  • 1/4 de franzelă 
  • 100-120 ml de lapte sau apă
  • sare piper, cimbru uscat - după gust
  • faină albă sau pesmet 
  • ulei pentru prăjit

Află aici cum se prepară!

Mai multe