Din câteva ingrediente ai preparat o ciorbă tradiţională, gustoasă şi aromată, aşa cum făceau odinioară bunicile noastre.

 

Ingrediente

  • 700 g pipote şi inimi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei roşu
  • 1 dovlecel
  • 1 l borş
  • 1 legătură leuştean
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare, după gust

Speli bine măruntaiele, apoi le opăreşti. Scoţi carnea, o clăteşti şi torni apă cât să o acopere. Spumuieşti şi laşi la fiert la foc mic. Cureţi cepele şi morcovii, le tai cubuleţe
şi le pui în zeamă. Laşi încă 10 minute, apoi adaugi ardeiul şi dovlecelul tocate cubuleţe. Sărezi după gust şi laşi să fiarbă legumele cu carnea încă 20 de minute.

În altă oală, clocoteşti borşul, apoi îl torni în supă şi mai laşi să fiarbă câteva minute.

Stingi focul şi presari verdeaţa tocată.

 

Loading...