Reţetă tradiţională de pârjoale

captura de ecran din 2019 07 22 la 18 00 41 png png

Cui nu îi plac pârjoalele? Crocante şi pline de usturoi, sunt un deliciu indiferent cu ce le-ai mânca. Îţi prezentăm reţeta tradiţională de pârjoale moldoveneşti, delicioase pentru orice aperitiv sau fel principal.

Ingrediente: 

500 g carne tocată de porc sau amestec de porc şi vită 1 cartof crud 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 2 ouă 1/4 de franzelă  100-120 ml de lapte sau apă sare piper, cimbru uscat - după gust faină albă sau pesmet  ulei pentru prăjit

Mod de preparare: 

Pune carnea tocată într-un bol mare. Adauă ouăle bătute, sarea, piperul, usturoiul pisat şi cimbrul. Înmoaie pâinea în lapte apoi stoarce-o, mărunţeşte-o şi adaug-o peste carnea tocată.

În acelaşi bol, adaugă cartoful dat prin răzătoare. Amestecă totul şi lasă compoziţia pentru 30 de minute la frigider.

Scoate bolul din frigider, adaugă ulei în tigaie şi lasă-l la încins, apoi formează biluţe de mărimea pe care o vrei, dă-le prin făină sau pesmet şi pune-le la prăjit.

Scoate-le pe un prosop absorbant şi apoi serveşte-le.