Cui nu îi plac pârjoalele? Crocante şi pline de usturoi, sunt un deliciu indiferent cu ce le-ai mânca. Îţi prezentăm reţeta tradiţională de pârjoale moldoveneşti, delicioase pentru orice aperitiv sau fel principal.

Ingrediente: 

500 g carne tocată de porc sau amestec de porc şi vită
1 cartof crud
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
2 ouă
1/4 de franzelă 
100-120 ml de lapte sau apă
sare piper, cimbru uscat - după gust
faină albă sau pesmet 
ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare: 

Pune carnea tocată într-un bol mare. Adauă ouăle bătute, sarea, piperul, usturoiul pisat şi cimbrul. Înmoaie pâinea în lapte apoi stoarce-o, mărunţeşte-o şi adaug-o peste carnea tocată.
În acelaşi bol, adaugă cartoful dat prin răzătoare. Amestecă totul şi lasă compoziţia pentru 30 de minute la frigider.
Scoate bolul din frigider, adaugă ulei în tigaie şi lasă-l la încins, apoi formează biluţe de mărimea pe care o vrei, dă-le prin făină sau pesmet şi pune-le la prăjit.
Scoate-le pe un prosop absorbant şi apoi serveşte-le.

Loading...