Dacă nu ai preparat niciodată biscotti, atunci această reţetă cu nuci şi cacao trebuie să se afle pe lista ta! Aceşti biscuiţi crocanţi, cunoscuţi şi sub numele de cantuccini, sunt un fel de fursecuri cu migdale din bucătăria italienească, ce îşi au originea în oraşul Prato. Sunt uscaţi, crocanţi şi, de regulă, se consumă după ce sunt înmuiaţi într-un vin dulce italienesc. Prepară şi tu aceşti biscuiţi şi serveşte-i de Sărbători, când vin în vizită vecinii şi prietenii tăi.

Biscotti cu nuci şi cacao, un adevărat răsfăţ - Ingrediente

6 linguri unt nesărat, la temperatura camerei
140 g zahăr tos
½ linguriţă sare
1 lingură esenţă de vanilie
½ lingură praf de copt
2 ouă mari
1 lingură lapte
260 g făină
50 g pudră de cacao
200 g nuci, tocate
zahăr pudră, opţional, pentru decor

Biscotti cu nuci şi cacao, un adevărat răsfăţ - Mod de preparare

Adaugi untul, zahărul, sarea, vanilia şi praful de copt într-un castron mare şi le amesteci cu mixerul. Apoi le mixezi la viteză medie spre mică, până când obţii un aluat omogen. Adaugi ouăle şi amesteci la viteză mică până se încorporează. Adaugi făina, pudra de cacao şi nucile tocate şi omogenizezi tot la viteză mică. Torni aluatul într-o tavă lungă de chec tapetată şi îl dai la cuptorul încălzit 25 de minute.

Scoţi tava din cuptor şi laşi să se răcească 7-8 minute. Muţi desertul pe un tocător şi, folosind un cuţit ascuţit, feliezi pe lungime, în delii groase de 1-2 cm. Aşezi fiecare biscotti pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Reduci temperatura cuptorului şi continui să coci biscuiţii încă 28 sau 30 de minute, până vezi că sunt crocanţi pe marginile tăiate. Când sunt gata, îi scoţi din tavă. După ce s-au răcit complet, îi pudrezi cu zahăr.

PONT: Scoţi tava din cuptor şi apeşi cu grijă biscuiţii, pe partea tăiată. Ar trebui să fie suficient de tari şi de crocaţi. Dacă sunt prea moi, îi mai dai la cuptor câteva minute.

Sursa + foto: spicedblog.com

Biscotti de turtă dulce

Biscotti cu fructe uscate

Biscuiţi italieni cu migdale şi cacao

Loading...