Cine spune că zmeura poate fi adăufată doar în prăjituri pufoase sau în creme nu a gustat această reţetă de biscuiţi crocanţi, care-ţi vor potoli pofta de dulce.

De ce ai nevoie pentru biscuiţi

Pentru blat

1/2 căni de zmeură proaspătă

3 căni de faină

1 plic praf de copt fără aluminiu

1 vârf de cuţit de sare

1 cană de zahăr

1/4 linguriţă esenţă migdale

2 căni de smântână

Pentru topping

1 cană smântână rece

1 lingură de zahăr

Cum prepari biscuiţii

Pentru început, pune o foaie de copt într-o tavă,adaugă zmeura şi las-o la frigider timp de 1 oră.

Pentru blat, pune într-un bol mediu făina, praf de copt, sare şi o cană de zahăr. Peste compoziţia făcută amestecă jumătate de esenţă de migdale şi smântâna, până se omogenizează bine şi devine o cremă. Apoi adaugă zmeura scoasă de la frigider.

Pe o tavă întinde o hârtie de copt si pune o formă rotundă de aluminiu peste care adaugă compoziţia rezultată şi lasă la cuptor preîncăzit, ulterior, la 180 de grade, 35-45 de minute.

Pentru topping amestecă 1 cană de smântână rece cu o lingură de zahăr.

După 20  de minute scoate tava din cuptor şi pune compoziţia de topping peste blat, apoi pune înapoi la cuptor. Verifică din când în când, cu o scobitoare, pentru a vedea dacă compoziţia este coaptă şi în interior. După ce s-a copt, taie blatul in forma dorită şi laăs la răcit.

Loading...