Delicioasa budincă de pâine reprezintă o modalitate perfectă de a folosi rubarba proaspătă. Poţi servi acest desert între micul dejun şi masa de prânz, iar gustul său te va cuceri.

Budincă de pâine cu rubarbă - Ingrediente

4 felii mari de pâine
300 g rubarbă
50 g zahăr
2 pliculeţe zahăr vanilat
200 ml lapte
2 albuşuri
5 gălbenuşuri
sare
unt, pentru uns formele
frişcă bătută, pentru servire

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Tai feliile de pâine în cubuleţe şi tai rubarba bucăţi mici. Amesteci într-un vas pâinea şi rubarba cu zahărul, zahărul vanilat şi cu un praf de sare.


Ungi câteva forme termorezistente cu unt şi adaugi în ele compoziţia de pâine şi rubarbă.


Pentru compoziţia care leagă budinca, amesteci albuşurile, gălbenuşurile şi laptele până la omogenizare. Torni compoziţia lichidă în formele cu rubarbă.


Dai formele la cuptor, acoperite cu o folie de aluminiu, aproximativ 15-20 de minute. Apoi îndepărtezi folia şi mai ţii la cuptor până se rumeneşte budinca, 10-15 minute. O serveşti călduţă şi cu frişcă bătută, după gust.


Sursa + foto: kitchenstories.io

Loading...
Evaluează articolul