Cârnăciori în foitaj

carnaciori in foitaj jpeg

Ademeneşte-ţi invitaţii cu acest aperitiv delicios care poate fi servit chiat cu un pahar de şampanie!

Cârnăciori în foitaj (8 porţii)

Pentru aluatul fraged 300 g făină 1 gălbenuş 1/2 linguriţă de sare 150 g unt apă călduţă

300 g cârnăciori picanţi

1 gălbenuş

4 linguri lapte

2 linguri parmezan ras (opţional)

Cum se prepară

Într-un castron, se amestecă făina şi sarea, se adaugă untul tăiat bucăţi, gălbenuşul şi se frământă până se obţine un aluat. Se adaugă treptat apă călduţă şi se frământă în continuare până se uniformizează aluatul şi devine maleabil. Se înfăşoară în folie alimentară şi se lasă la frigider 30 de minute. Se întinde aluatul în foaie subţire, se taie în fâşii cu lăţimea de 1,5 cm şi se înfăşoară în jurul cârnăciorilor, în spirală, plecând de la un capăt al cârnăciorului şi suprapunând puţin straturile pentru a nu lăsa loc liber între ele. Dacă sunt cârnaţii mai lungi, se taie bucăţi. Cârnăciorii ­împachetaţi cu aluat se aşază ­într-o tavă, se ung deasupra cu gălbenuşul bătut cu lapte, se presară cu parmezan ras şi se introduc în cuptorul bine încălzit pentru 20-30 de minute.