Simplu spus, carpaccio este nici mai mult nici mai puţin decât o sumă de felii de carne (crudă) de vită peste care s-au pus câteva linguri de dressing. Dar asta e ca şi cum ai spune că Brâncuşi e doar un cioplitor în pietre, Messi, doar un fotbalist sau Cesaria Evora, doar o cântăreaţă.

Adevărul e că felul acesta de mâncare are ceva nobil în el, încă de când afli cum a fost „botezat“. În ciuda numelui cu rezonanţe de secol XV, reţeta potpuriului de gusturi cu nume de pictor umanist (Vittore Carpaccio, 1465-1525) a fost pentru prima oară aşternută pe hârtie de-abia în 1950. Carpaccio a fost inventat în Veneţia, la Barul lui Harry, fiind servit pentru întâia dată obscurei contese Amalia Nani Mocenigo. La recomandarea medicului, aceasta nu putea servi altceva în afară de... carne crudă.

continuarea pe historia.ro

Loading...