Varza călită fiartă la foc domol în cratiţă este o normalitate în bucătăriile din România. Dulce, aromată cu piper şi ornată cu mărar, mâncarea este uşor de preparat şi un deliciu culinar care se pregăteşte vara.

Radu Anton Roman, maestrul gastronomiei româneşti, ne învaţă cum s-o gătim ca să iasă delicioasă. Autorul ne dezvăluie în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Iată ce nota autorul, în stilu-i inconfundabil, despre acest preparat delicios: "Când vine primăvara, cea a trufandalelor, vărzica tânără şi fină ca un miez de fruct se cunună regeşte cu mărarul. Pe cât de solemnă şi de grea e zicerea verzei toamna, pe atât de senin şi jucăuş e gânguritul ei primăvara-vara".

Ingrediente: 3 linguri untdelemn 2 morcovi, tot tineri şi fragezi sare, piper, paprica 1 lingură de pastă de roşii 2 legături de mărar 200 ml supă de pasăre 200 g iaurt 200 g carne albă (piept de pui dezosat) 1-2 cârnaţi 100 g măduvă de viţel 6 verze potrivite

continuarea pe adevarul.ro

Loading...