Mâncate în momentele nepotrivite ale zilei, unele alimente favorizează îngrăşarea sau apariţia unor probleme digestive ca balonarea sau arsurile de stomac.

Brânza

Este potrivită la micul-dejun. Consumată cu moderaţie, brânza previne îngrăşarea şi balonarea. Dacă o alegi pentru cină, trebuie să ştii că îngreunează digestia, poate duce la indigestie sau la depunerea de grăsimi nedorite în corp.

Merele

Sunt ideale la micul dejun, pentru că au în compoziţie pectină care scade glicemia şi nivelul colesterolului. La cină pectina este greu de digerat şi creşte aciditatea gastrică.

Cartofii

Consumaţi la micul dejun, cartofii scad nivelul de colesterol, datorită amidonului pe care-l conţin şi-ţi aduc un plus de minerale. Seara, din cauza aportului caloric crescut, te pot îngrăşa.

Află la ce ore ar trebui să mănânci unele alimente pe clicksanatate.ro.

Loading...