Prăjitura perfectă pentru petreceri cu prietenii ori în familie este cel mai bun tort de ciocolată cu cremă, a cărui reţetă ţi-o dezvăluim mai jos. Permite-ţi un răsfăţ cu o felie din acest tort pe care o poţi însoţi de o cană de cafea caldă.

Cel mai bun tort de ciocolată cu cremă - Ingrediente

2 căni făină
1 cană zahăr brun
1 cană zahăr tos
¾ cană cacao
1 linguriţă praf de copt
2 linguriţe bicarbonat de sodiu
1 linguriţă sare
1 cană lapte
½ cană ulei
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 cană cafea tare şi fierbinte

Pentru crema de unt
1 cană unt, moale
¾ cană cacao
3 ½ - 4 căni zahăr pudră
2-4 linguri lapte, după cât e nevoie
1 linguriţă esenţă de vanilie

Cel mai bun tort de ciocolată cu cremă - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Tapetezi cu unt şi făină două tăvi rotunde. Într-un vas mare amesteci făina, amebele tipuri de zahăr, cacaua, praful de copt, bicarbonatul şi sarea şi dai deoparte.

Cu un mixer, cu padelele amesteci laptele, uleiul, ouăle şi esenţa de vanilie până se omogenizează. Cu grijă, adaugi ingredientele uscate peste cele umede. Toarnă, treptat, şi cafeaua.

Împarte aluatul obţinut în cele două tăvi şi laşi în cuptor 25 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Laşi să se răcească complet înainte de a pune crema. Îl poţi păstra chiar 3 zile, la temperatura camerei, într-un spaţiu ermetic.

Pentru cremă, pui untul într-un vas şi îl mixezi până se face pufos. Adaugi cacaua, zahărul pudră, laptele şi esenţa de vanilie. Mixezi până capătă o consistenţă densă şi cremoasă. Dacă este prea densă, mai adaugi lapte. Dai deoparte până s-a răcit blatul şi eşti gata să asamblezi.

sursa: http://chefsavvy.com/

Loading...