Un desert dens, dar revigorant, în care arome diverse  se completează armonios.

Ingrediente:

Pentru chec

250 g unt

250 g zahăr

4 ouă mari

2 lămâi

200 g făină

1 linguriţă praf de copt

50 g migdale măcinate

Pentru sirop

Zeama de la 2 lămâi

300 g zahăr pudră

Pentru decor

Lămâie confiată (opţional)

Mod de preparare:

Mixezi împreună untul şi zahărul, până devin spumă şi încorporezi ouăle, unul câte unul, coaja rasă de la 2 lămâi şi zeama unei lămâi.

Adaugi făina, praful de copt şi migdalele măcinate. Pui compoziţia într-o tavă mai mare sau în tăviţe mai mici, tapetate cu hârtie de copt, şi dai la cuptorul încălzit în prealabil la 180 °C. Coci checul 20-25 de minute, până devine rumen. Îl scoţi din tavă şi laşi la răcit.

Cu o scobitoare faci găuri în chec, din loc în loc. Amesteci zeama unei lămâi cu 100 de grame de zahăr pudră şi torni siropul peste chec.

Amesteci zeama celeilalte lămâi cu restul de zahăr pudră şi torni glazura obţinută peste chec.

Opţional, ornezi cu feliuţe de lămâie confiată.

SURSA: foodnetwork.co.uk

Loading...
Evaluează articolul