Brioşe cu dovleac

Pumpkin muffins with honey cream jpeg

Toamna se numără… dovlecii plăcintari. Aroma lor inconfundabilă te duce cu gândul imediat la o prăjitură proaspăt scoasă din cuptor.

300 g dovleac plăcintar

160 g făină

1 linguriţă praf de copt

150 g zahăr

1 ou

120 g iaurt de băut

3 linguri ulei

1 linguriţă scorţişoară

1 vârf linguriţă nucşoară

1 praf de sare

150 g unt moale

100 g zahăr pudră

Pentru decor

50 g fulgi de migdale prăjiţi

Pui dovleacul plăcintar în cuptor până se înmoaie. Baţi oul cu zahărul până devin spumă. Adaugi scorţişoara şi nucşoara. Torni iaurtul, apoi uleiul şi omogenizezi. Dai prin blender dovleacul copt până obţii un piure, apoi îl adaugi în aluat. Pui şi făina amestecată cu praful de copt şi cu sarea. Baţi bine

compoziţia.

Torni aluatul în forme de brioşe pe care la dai la cuptorul preîncălzit la, 180 °C, 20 de minute. Laşi brioşele să se răcească.

Între timp, pregăteşti crema. Baţi untul moale cu zahărul pudră până obţii o cremă. Pui crema de unt într-un poş şi ornezi brioşele. Deasupra presari fulgii de migdale.

Dai brioşele la frigider o oră.

FOTO: Profimedia