Pufoşii panettone se găsesc şi în comert, dar parcă cei de casă au un gust mult mai bun, mai ales când sunt pregătiţi cu dragoste.

De ce ai nevoie pentru panettone cu fructe uscate

Pentru maia

100 ml apă

2 linguri zahăr

2 linguri drojdie

100 g făină

Pentru panettone

150 g unt

100 g zahăr

2 ouă

1 kg făină

1 linguriţă sare

300 ml lapte

1 lingură esenţă de vanilie

1 linguriţă esenţă de rom

1 linguriţă coajă rasă de portocală

100 g stafide

100 g caise uscate

100 g merişoare uscate

1 ou, pentru uns

Cum se prepară panettone cu fructe uscate

Pentru maia amesteci apa călduţă cu drojdia, iar după ce s-a omogenizat adaugi zahărul şi făina. Laşi 30 de minute să crească.

Pentru panettone, mixezi untul cu zahărul până capătă o consistenţă pufoasă, adaugi ouăle unul câte unul. Încorporezi maiaua, laptele călduţ, esenţele, coaja de portocale, sarea şi făina. La final pui fructele tăiate şi laşi aluatul să crească o oră. Pui panettone în forme şi mai laşi să crească 40 de minute, ungi cu ou şi dai la cuptor până se rumenesc.

Sursa foto http://www.myturkishkitchen.ca

Loading...