Paste cu anghinare şi busuioc

Când cumperi anghinare, este bine să le iei pe cele cu tulpină, pentru că pot aştepta chiar şi câteva zile în frigider reţeta potrivită, fără să se ofilească.
Ingrediente (2 porţii)
200 g paste creţe 1 conservă de anghinare întregi 3 roşii 1 lingură bulion 100 g parmezan sau caşcaval 1 ceapă 2 tije de ţelină 3 căţei de usturoi busuioc uscat sare piper ulei
Mod de preparare
Cureţi ceapa şi o căleşti în două linguri de ulei până se aureşte. Adaugi tijele de ţelină tăiate bucăţele, bulionul, 100 ml apă şi roşiile tăiate cubuleţe. Laşi pe foc 10-15 minute, apoi adaugi anghinarea tăiată în sferturi şi usturoiul pisat. Laşi să se înăbuşe 10 minute şi la final condimentezi sosul cu sare, piper şi busuioc, după gust. Fierbi pastele în apă clocotită cu sare 8-10 minute, apoi le scurgi şi le adaugi în sosul fiebinte. Le presari cu parmezan tăiat fin.