Cele mai bune idei de mic dejun pentru un start energic al zilei

idei retete mic dejun png

Discuțiile despre „este micul dejun cea mai importantă masă a zilei?” sunt, aproape mereu, la urechile noastre. Însă, chiar dacă nu avem un răspuns concret de la specialiști, trebuie să recunoaștem că, pentru cei mai mulți dintre noi, această rutină matinală ne face să ne simțim mai bine și mai plini de energie.

Și pentru că știm că, uneori, nu mai ai idee ce să gătești, ți-am pregătit câteva recomandări delicioase pentru micul dejun, pe care le poți prepara simplu și rapid.

Budincă de ovăz cu fructe

Budinca de ovăz, cunoscută și sub numele de porridge, este unul dintre preparatele iubite de persoanele care fac sport, datorită conținutul ridicat de proteine. De asemenea, ovăzul poate fi aliatul tău în procesul de slăbire, de reducere a colesterolului, dar și de menținere a unui sistem digestiv sănătos.

Modul de preparare al unei budinci de ovăz delicioase este foarte simplu: pui cantitatea de ovăz dorită la fiert, în apă, lapte sau orice alternativă vegetală ai la îndemână: băutură pe bază de soia, migdale, cocos. Odată ce amestecul ia forma unui terci, îl poți pune într-un bol și îl poți servi așa cum îți dorești: cu cremă de ciocolată, cu fructe, cu miere, cu nuci sau cu scorțișoară.

Iaurt cu granola și fructe

O altă variantă de mic dejun în care să integrezi fructele este iaurtul cu granola. Acest preparat delicios și sățios poate fi servit acasă, alături de o cafea, sau poate fi luat la birou, la facultate sau la sală, pentru a-ți da un plus de energie pe tot parcursul zilei.

Așadar, începe să îl pregătești adăugând într-un pahar sau într-un recipient cu capac un strat generos de iaurt. Completează, apoi, cu granola și fructe proaspete: fructe de pădure, căpșuni, piersici sau orice alte variante găsești la piață sau la supermarket. De asemenea, dacă te confrunți cu anumite intoleranțe sau ai un stil de viață vegan, poți înlocui iaurtul clasic cu variante vegetale, din gamele de lactate fara lactoza.

Omletă cu legume de sezon

Poate cea mai cunoscută și iubită idee de mic dejun este omleta, mai ales datorită timpului scurt de preparare. Însă, pe lângă că se pregătește rapid, ouăle sunt o alegere bună pentru o dietă echilibrată și sănătoasă, deoarece conțin proteine de bună calitate și ajută la reglarea colesterolului HDL.

Și dacă omleta clasică sau cea cu brânză ți se par prea plictisitoare, poți să vii în completare cu arome noi. Adaugă, așadar, în preparatul tău, legume de sezon tăiate mărunt: ardei, ceapă verde, spanac, dovlecel sau vânătă. Astfel, nu doar că micul tău dejun va fi mai colorat, dar va fi și mult mai delicios.

Toast cu avocado și ou

Dacă ești, mai degrabă, fan sendvișuri, o alegere bună pentru micul tău dejun pot fi toast-urile cu avocado și ou. Acestea sunt perfecte dacă faci sport, pentru că îți oferă cantitatea de proteine de care ai nevoie la o masă. Mai mult decât atât, fiind un preparat sățios, nu va fi nevoie să iei alte gustări până la prânz și să îți dai peste cap procesul de slăbit.

Pentru toast-urile cu avocado și ou vei avea nevoie de: pâine prăjită, un avocado pisat, peste care poți să adaugi condimente, usturoi granulat sau lămâie, dar și 1-2 ouă pregătite după bunul plac: prăjite sau poșate. Recomandarea noastră este să alegi ouăle poșate, pentru că nu conțin ulei și sunt o alternativă mai sănătoasă.

Micul dejun poate fi, așadar, masa care îți oferă energie pe tot parcursul zilei. Și dacă nu mai știi ce să gătești, sperăm că ideile de mai sus să fie alternative pentru mic dejunuri mai delicioase și mai sățioase.

Sursă foto: Shutterstock