Tort cu biscuiţi şi cremă mascarpone este un desert ideal de servit musafirilor sau pur şi simplu de preparat pentru cei dragi. Biscuiţii de ciocolată se vor topi la mijloc, iar în combinaţia cu gustul fin de brânză mascarpone, devin un adevărat răsfăţ culinar.

Ingrediente pentru Tort cu biscuiţi şi cremă mascarpone

  • biscuiţi cu ciocolată
  • 30 g cacao
  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 30 g făină
  • 100 ml ulei
  • 500 g frişcă 
  • 300 gmascarpone

Mod de preparare Tort cu biscuiţi şi cremă mascarpone

Separă albuşurile de găbenuşuri şi bate-le spumă pe primele, adăugând zahărul. Apoi freacă bine gălbenuşurile cu ulei şi adaugă peste compoziţia de albuşuri. Amestecă făina cu cacao şi încorporează în amestecul cu ouăle. Blatul prăjiturii este gata de băgat la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ţine aproximativ 45 de minute, iar când este gata se lasă la răcit şi se taie în 4 foi. 

Frişca se bate cu mixerul şi se amestecă bine cu mascarpone şi două linguri de zahăr. Umple blatul prăjiturii cu crema obţinută şi adaugă biscuiţii rupţi în bucăţi la interior. 

Se păstrează la rece, apoi se taie şi se serveşte. Poftă bună! 

Loading...